söndag 25 oktober 2009

St Knuts Torg är :mys


Denna vecka blev det en frukostbuffé för brunchfantasterna. Det är viktigt att skilja på brunch och frukost. Brunch innehåller ofta varma rätter såsom bacon, äggröra, paj, omelett o.s.v. En brunch brukar även inkludera någon form av efterrätt.

Men en frukostbuffé är inte fy skam, särskilt inte den på Cafe[:mys]. Här blir du bjuden på nybakade bullar (eller frallor om det säger er något), ok att de är halvfabrikat, de är fina ändå. Påläggsbuffé i form av ost, skinka, salami, prickig korv, sill, ägg, rödbetssallad, köttbullar, brie m.m...
Det gillar jag!

En tallrik fil med müsli, cornflakes, choco flakes eller vad som passar smaken komponerar ovanstående inslag perfekt. En kopp kaffe/te ingår i priset, lägg till 10 kr och du får något från kaffemenyn om du inte gillar bryggkaffe. I vanlig ordning finns juice också att tillgå, och den var riktigt saftig och smakrik. Ofta är brunchjuicer bottennapp, med vattnig konsistens och utan smak, men på mys har de prickat rätt!

Till "efterrätt" äter vi färsk frukt, en lagom avslutning på denna lilla lyxfrukost en lördag. Hos mig står fortfarande Mormors bageri högt i kurs när det gäller frukostbuffér, men då de inte har denna på helgerna är mys definitivt ett skapligt alternativ. Klart mysigare location, om inte annat.

Adress: Cafe[:mys], St Knuts Torg
Pris: 65 kr
Frukost serveras lördagar&söndagar mellan 10-13

Var ska vi gå nästa vecka?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar